New yorks revival in een 24ft. lange tender.
Met een lengte van 7.30 meter en een breedte van 2.34 is het een comfortabele sloep tot 12 personen.


Een nieuwe The CAB XL is in februari 2025 leverbaar vanaf € 77.950,-.
We hebben twee boten op voorraad opgestart, die kunnen we in augustus 2024 opleveren.

De roots van The CAB XL liggen in de USA, waar zusterschepen de Roaring Twenties hebben meegemaakt. In die jaren werden schepen als The CAB hoofdzakelijk gebruikt om rijke zakenlieden van hun buitenhuis op Long Island naar Manhattan te "taxi-en". Tijdens de drooglegging werden schepen als The CAB gebruikt voor de dranksmokkel. Met de opkomst van de automobielen en aanleg van bruggen verloren de schepen hun functionaliteit, maar Menken Maritiem laat de rijke historie herleven in luxe dagboten met het comfort van vandaag.


The CAB XL is qua ontwerp de grote broer van The CAB. De boot biedt meer ruimte en comfort in de kuip en heeft enorm ruime bakskisten door het hele schip.
The CAB XL meet 24 voet (7.25m).
In de klassieke Amerikaanse taxi-boten was onder het voordek een V8-benzinemotor geplaatst. Nu staat een betrouwbare dieselmotor centraal in de kuip. Om het wilde water van de Long Island Sound te trotseren was een hoog vrijboord met een scherpe neus onmisbaar.
De romp van The CAB XL is leverbaar in 32 kleuren. Het halfrond in de romp markeert het boeisel. De teak stootlijst is standaard, hetzelfde geldt voor de massieve teak fenderlijst, die in 4 maatgezaagde delen langs het gangboord loopt.
FAST CAB XL

De Fast CAB XL combineert het comfort van een luxe dagboot met de vaareigenschappen van een snelvarende boot, maar dan wel met een robuustheid die door geen enkele speedboat wordt geevenaard. Varen met de Fast CAB XL is een ongekende sensatie. De technische specificaties beloven wat dit betreft al voldoende. De Fast CAB XL kan maximaal worden uitgerust met een 280 PK Steyr motor.
In de afsluitbare voorpiek kan een volwaardig electrisch toilet worden geplaatst.