Neil Fernando & Co Sri Lanka

De werf van Neil Fernando is sinds 1968 onbetwist marktleider in Zuid-Azie, met ruim 50.000 opgeleverde boten. Naast de boten voor Menken Maritiem bouwt Neil Fernando geavanceerde reddingsboten voor de olie-industrie, zeiljachten voor de Engelse markt en uiteraard lokale vissersschepen.

Al sinds onze oprichting in 1996 bouwen wij al onze boten samen met Neil Fernando & Co in Negombo. Bernard Menken heeft sinds 2003 zitting in de Board of Directors en is sinds 2006 aandeelhouder in deze grootste jachtwerf van Sri Lanka.

Een van de voordelen van bouwen op Sri Lanka is de constante hoge temperatuur. Daarmee is gelijkmatige en volledige uitharding van polyester heel gemakkelijk te waarborgen. Menken Maritiem is dan ook als enige werf in haar segment in staat haar boten met een Lloyds hull certificaat te leveren.

Het bijzondere karakter van de boten van Menken Maritiem wordt onderstreept door de rijke toepassing van massief teakhout. Uiteraard wordt toegezien op herplant van het 80 jaar oude teak. De stammen worden in de benodigde diktes gezaagd en in de droogkamer geleidelijk op de juiste vochtigheidsgraad gebracht. Kenmerkend voor de kwaliteit is dat nergens smalle stukjes worden gebruikt. Alles wordt uit grote delen op maat gezaagd en dus spanningsvrij gemonteerd. De passie en ervaring van de timmerlieden straalt van het houtwerk af.

Op de werf in Sri Lanka werken de monteurs in teams van 6 tot 10 man met totaal 350 medewerkers. Alle taken worden door eigen medewerkers uitgevoerd, zonder onderaannemers. Dit waarborgt, ook door de jaren heen, de consistentie in de bouw.

Naast de eigen trainingsprogramma's heeft de werf uitwisselingsprogramma's met gelieerde werven in Europa, de Emiraten en Japan, zodat het kennisniveau van de medewerkers continue wordt verbeterd. De werklieden zijn er trots op dat hun werf een gestaag groeiende bijdrage levert aan de export van hun eiland.

De werf is sinds 2006 ISO 9001:2000 gecertificeerd. De schepen worden gebouwd volgens IMO Solas richtlijnen en kunnen desgewenst ook onder volledig Lloyds keurmerk met certificaat worden gebouwd. Meer garanties voor goede kwaliteit bestaan er niet.
Bezoek de website van Neil Fernando & Co.: www.neilmarine.com

Neil Fernando bezit hiernaast nog diverse andere bedrijven in onder meer hotelinrichting, aannemerij, toerisme en meubelfabricage. Met 1200 personeelsleden in 17 werkmaatschappijen is de Penthouse Group een van de grotere particuliere werkgevers van Sri Lanka.