Newport Bass, Comfort Class in vele uitvoeringenEen nieuwe Newport Bass is in juni 2025 leverbaar vanaf € 189.750,-.

De Newport Bass heeft een lengte van 9.20 meter. De XL is 10.15 lang. Beiden zijn 3.12 meter breed en zijn in verschillende dekvarianten leverbaar. De Newport Bass Cabrio heeft een doorvaarthoogte van 1.85 meter, de Softtop 2.25m en Hardtop is 2.38 hoog.

We begonnen in 2004 met één model als ultieme kajuitsloep. Inmiddels is de boot in 64 verschillende uitvoeringen leverbaar. Zo bieden wij iedere watersporter die een degelijk en karaktervol motorjacht wil varen de optimale indeling.

Video's van de Newport Bass vindt je op ons Youtube kanaal, bijvoorbeeld deze:
Newport Bass Youtube
De gesloten Newport Bass met stuurstand midscheeps is ook als XL leverbaar.

Met een gesloten kajuit en de stuurstand in het midden van de boot doelt deze uitvoering weer op een hele andere gebruikersgroep dan de reeds bekende open versie. Inmiddels 15 maal opgeleverd. Door onze modulaire bouw kunnen wij de Newport Bass bouwen zoals u hem wilt. Midscheeps sturen of achterin, open kajuit of gesloten versie, vaste ramen of buiskap: wij bouwen een boot naar uw specificaties, op hetzelfde kwaliteitsniveau als de 70 reeds geleverde Newport Bass'en.
De Newport Bass biedt ongekend veel ruimte en comfort. Waar vindt u elders op deze lengtes 6 tot 8 slaapplaatsen, een STA-hoogte van 1.92 meter, een open kuip waar 12 gasten comfortabel kunnen zitten en een ruime keuken met 3-pits gasfornuis? Dankzij het professioneel ontwerp van Martin de Jager Yachtdesign heeft de Newport Bass ongekende vaareigenschappen. Zo komt de Newport Bass met een 280pk diesel volledig in planee en bereikt ze een snelheid van 23 knopen (40 km/h). De standaardmotor is zo goed geisoleerd, dat u alleen wind en water hoort.

Als u tussen de 8 en 12 meter een polyester motorjacht zoekt nodigen wij u van harte uit om de Newport Bass in uw overwegingen mee te nemen.

De natte cel van de Newport Bass is ruim.

Naast de toilet (electrisch met vuilwatertank) treft u een handdouche en een wasbakje aan.
Het blad is in graniet uitgevoerd, net als het aanrechtblad in de keuken.
Menken Maritiem heeft in 2011 met Martin de Jager de Newport Bass XL ontwikkeld. Ze is 1,25m langer geworden en daarmee wordt er een extra slaapruimte gecreeerd in de achterpiek en er ontstaat een nog ruimere kuip. De eerste 15 Newport Bass XL'en zijn inmiddels opgeleverd.